13 December 2009

Gårdagens tips i Dagbladet

Dagbladet spurte, jeg svarte:

-Hva gjør du nå?

-Sitter i et tomt klasserom og sjekker når neste tog til Helsinki går. Jeg har nettopp avsluttet en to ukers tegneserieworkshop i Lahtis, sammen med en koselig gjeng mistilpassa finsk ungdom.

Hvilken bok vil du anbefale?

-The Raw Shark Texts av Steven Hall.

Hvorfor?

-Låste skumle rom, hukommelsestap og konseptuelle dyr som lever av idéer og gir deg grisebank, hvis de ikke spiser deg, da.
Ellers er jeg veldig glad i Jonathan Lethem, Hanif Kureishi og Patrick mcCabe.


-Hvilken film vil du anbefale?


-Jeg er fortsatt imponert etter å ha sett In the Loop.

-Hvorfor?

-Jeg trodde ikke at britiske embetsmenn kunne banne så kreativt. De sverter så det svir i øra. Filmen viser også det politiske spillet i all sin styggedom. Jeg håper at det meste i den filmen er jug, hvis ikke er vi fortapt.

-Hvilken plate vil du anbefale?

-Den siste skiva som jeg gikk totalt bananas over var Love´s "Forever changes".

-Hvorfor?

-Det er en skive jeg skulle ha hørt på for ti år siden, men uhellet ville ha det slik at jeg snublet tilfeldig over den for to år siden og kunne ikke slutte å høre på den. Jeg måtte til slutt gå igjennom en sakte avvenning, fordi det finnes andre skiver der ute. Jeg er fortsatt ikke kurert.


-Hvilken tegneserie vil du anbefale?

-Dave Cooper - Ripple

-Hvorfor?

-Det er en happy-go-lucky story med lakk og lær, sadomasochisme, lolitakomplekser, halvgamle mannfolk, iskrem og gruff og fanteri. Samtidig en besnærende fortelling om hvordan en rimelig usympatisk mann går komplett til hundene og gir etter for sine verste impulser. For ikke å snakke om at den er fantastisk tegnet.


-Hvis du var kulturminister for en dag, hva ville du gjort?

-Hvor mye kan man få til på en dag? Tror jeg hadde slengt en million til i potten til kulturrådets produksjonsstøtte til norske serier, fått norske serieskapere inn i skolen, både som litteraturpensum og som foredragsholdere, etter det hadde jeg tatt lunsj resten av dagen.


-Hva er det som provoserer deg mest i norsk kulturliv?

-At Norges nest største parti er såpass smålige at de gjorde kulturfinansiering til en valgkampssak. De fleste kulturarbeidere befinner seg allerede på bunnen av inntektslisten, samtidig som de gjør et verk vi alle nyter godt av. Det er bare trist at det finnes folk som tror at lille Norge ikke har råd til å subsidiere litt kultur for skattepengene. At alle kulturarbeidere må være flinke kremmere for at de skal ha livets rett er stygt og feil.


-Hvilken internasjonal stjerne ville du spist middag med?

-Charlie Brooker, Dylan Moran eller Peter Serafinowicz, men jeg aner ikke om de egentlig er internasjonale stjerner. De er ihvertfall noen jeg tror hadde vært hysterisk morsomt og interessant middagsselskap.



-Hva er tittelen på boka om ditt liv?


-Veni, Vidi, Vomiti

4 comments:

Jomar said...

-"Veni Vidi Vomiti"

DEN HAR DU RAPPA FRA MEG!

God Jul nok en gang, Bror :-)

Anonymous said...

veldig interessant, takk

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anonymous said...

hvorfor ikke:)